Založ si blog

Upravený plán očkovania je na svete

Minister zdravotníctva si splnil domácu úlohu, ktorú mu dal nahnevaný premiér keď musel vysvetľovať očkovanie „kritickej“ infraštruktúry a známych športovcov resp. celebrít. Napriek tomu, že sa jedná o novú verziu plánu na očkovanie nenájdete v ňom napríklad predavačky, vodičov verejnej dopravy, pôdohospodárov, zamestnancov pošty a ďalšie profesie vďaka ktorým máme zabezpečené naše každodenné potreby. Okrem profesií pôsobiacich v prvej línii, ktoré sú očkované v prvej fáze nájdeme vo Vyhláške aj učiteľov. S tým sa nedá nesúhlasiť.. ale ako bude škôlka alebo škola fungovať bez kuchárok, upratovačiek, technikov prípadne iného personálu?

Dovolíme pozitívnym ľuďom chodiť do obchodov ale predavačka nemá nárok na prednostné očkovanie? Dovolíme pozitívnemu používať hromadnú dopravu ale vodič nemá nárok na prednostné očkovanie? Toto nie je prvá línia?

 

Samotný plán je z najväčšej časti postavený na veku záujemca o očkovanie a každý. kto sa chce dať zaočkovať musí byť zaregistrovaný cez internetový formulár. Akým spôsobom sa zaočkuje človek, ktorý nemá internet? Na tlačovke povedal minister, že by to mohol spraviť ich lekár… mohol/mal spraviť lekár… alebo samospráva.. to myslíme vážne?

 

A kam zmizla v tejto „vylepšenej“ vyhláške kritická infraštruktúra? Na základe čoho teda idú očkovať pánov poslancov?

 

Minister ďalej priznal omnoho nižšiu efektivitu jednej z troch typov vakcín, ktoré máme objednané. Riešenie? Dostanú ju mladí ľudia, ktorí sú najmenej riziková skupina. To naozaj myslíme vážne, že toto je riešenie? Pri efektivite testov riešia 2-3%.. a pri efektivite vakcíny a odchýlke v desiatkach percentách povieme, že dáme ich mladým? Kto si dobrovoľne pichne evidentne menej efektívnu vakcínu?

 

Plán očkovania v galérii…

 

Osudy predsedov po predčasných voľbách

01.10.2023

Preferečné hlasy a prekrúžkovaný kandidáti zamiešajú po každých voľbách silové pozície jednotlivých skupín/frakcií každej politickej strany. Tieto voľby nebudú výnimkov a napriek úspechu v podobe účasti v parlamente výsledky SNS a SAS napovedajú, že predsedovia týchto politických strán budú mať na najbližšom sneme prinajmenšom zdatného vyzývateľa. [...]

§ 3 6 3 a RF v ohro(vä)zení

21.01.2023

Generálny prokurátor („GP“) svojim posledným rozhodnutím o zrušení trestného stíhania M.B. vyprovokoval prezidentku k podaniu návrhu na posúdenie ústavnosti §363, na základe ktorého vstupuje GP do trestného konania ešte pred podaním obžaloby. Eduard Heger počas posledného roku v snahe zamaskovať chaos vo vláde neustále opakoval, že „nie je dôležité ako sme to [...]

Rituálna obeť „mŕtvoly“ neobstojí

14.03.2021

Matovičovci povedali, že urobia všetko proti pádu vlády.. to, že tieto slová myslia „vážne“ potvrdili v piatok keď sa postupný odchod Ministra zdravotníctva v podobe niekoľkých mesiacov zmenil na hodinovú výpoveď. Premiér opäť nepochopil alebo lepšie povedané nechcel pochopiť situáciu a sústredil sa na „čo“ namiesto „ako“. Minister [...]

Rusko opozícia Navaľnyj pohreb

Vzácny verdikt: Ruský súd priznal miliónové odškodné pozostalým po obete policajného mučenia

16.04.2024 08:03

22-ročný Ilnaz Pirkin spáchal samovraždu v októbri 2017 krátko potom, čo ho pustili zo strážnice v Nižnekamsku.

Trump Hush Money

V prvý deň procesu s Trumpom v kauze pornoherečky porotcov nevybrali

16.04.2024 07:50

Trump sa v pondelok ako prvý bývalý prezident v dejinách USA postavil pred súd v trestnom konaní.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Fico vyzval Dolinkovú, aby zabezpečila výstavbu nemocníc. Zostávajú jej dva roky, odborníci sú skeptickí

16.04.2024 07:30

Opozícia rezortu vyčíta zlú komunikáciu, nerealizovanie viacerých potrebných zmien, ustupovanie koaličnej SNS či záujmom finančnej skupiny Penta.

vesmír SpaceX raketa crew dragon

NASA: Objekt, ktorý poškodil dom na Floride, pochádzal z ISS

16.04.2024 07:16

Objekt prerazil strechu a poškodil podlahu na dvoch poschodiach, pričom skoro trafil dieťa.

eriks

erikst.blog@gmail.com

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 31257x
Priemerná čítanosť článkov: 3473x

Autor blogu

Kategórie