Založ si blog

Komunikačná „stratégia“ Ministerstva spravodlivosti?

Bezradnosť v strane Za ľudí. Slabé preferencie ich zrejme donútili zmeniť stratégiu komunikácie alebo je tu druhá možnosť, že nikdy žiadnu nemali. Ak niekto videl tlačovú besedu Ministerky spravodlivosti, musel si pripadať ako na predstavení lacného Western-u, v ktorom sa čo najrýchlejšie strieľalo všetkými smermi. Absolútne nezrozumiteľné vety, ktoré nedávali zmysel napriek tomu, že Ministerka Kolíková mala čas sa pripraviť aby transparentne a hlavne hodnoverne vysvetlila prípad smrti bývalého policajného prezidenta. Minister má byť v prvom rade manažér, ktorý dokáže stručne a jasne podať vysvetlenia. V tomto Ministerka kvôli svojmu technokratickému „ja“ úplne zlyhala. Výsledkom tejto chabej interpretačnej schopnosti sú len ďalšie otázniky.

 

„To sa stáva..“, takto sa začala tlačová beseda Ministerky spolu so štatistikou úmrtí ľudí vo väzbe. Ideme sa naozaj schovávať za čísla? Táto štatistika bola predhodená ako jediný dôvod prečo Ministerka neodstúpi. To myslíte vážne po všetkých výzvach Vašej politickej strany na odstúpenie len pri podozreniach z pochybenia? Fakt?

 

Ministerka si ďalej uvedomuje citlivosť prípadu a zvažovala odstúpenie ale nakoľko sa jedná o „politickú kauzu“ zatiaľ „uvidí ako sa to vyvinie“. O akej politickej kauze to hovoríte? Bol Lučanský podplácaný politikmi? Bolo mu takéto niečo v uznesení o vznesení obvinenia kladené za vinu? Ako je spojený jeho prípad s politikou? Ak niekto tejto najkratšie pôsobiacej Ministerke(lebo odísť musí a aj pôjde), písal tento prejav, tak len preto aby sa jej zbavil. Týmto vyjadrením Ministerka potvrdila všetky obvinenia z úst Róberta Fica, že tieto kauzy sú politicky motivované… uvedomujú si to vôbec? Najhoršie alebo najlepšie je, že to nebolo všetko, čo vyplýva z jej tvrdení.

Čo sa týka „ako sa situácia bude vyvíjať“, znamená, že ak ľudia pôjdu do ulíc, pôjdem preč.. ak by sa to mediálne utriaslo, ostanem. Voilà, „nová“ politická kultúra. Ďalej, ako uviedla „..pre zachovanie dôveryhodnosti..“, odstúpil resp. predhodili štátneho úradníka, ktorý odstupuje napriek tomu, že podľa jeho slov nikto nepochybil. Ten, kto s touto smrťou nemá priamo nič spoločné a nikto ho nepozná má byť zárukou zachovania dôveryhodnosti v inštitúciu spravodlivosti? Ad absurdum.

 

Zomrel človek ale „nikto nepochybil“

Vraj bude vytvorená špeciálna komisia ale sama Ministerka už povedala, že je presvedčená, že táto kontrola potvrdí, že nikto nepochybil. Ako môže takéto niečo povedať keď komisia ešte ani nie je na svete a už prejudikuje jej výsledok? Toto je nový režim v ktorom sa tvárime, že ideme niečo riešiť resp. už sa ani netvárime, že to naozaj chceme prešetriť. Ani nechcem napísať režim, ktorý nadraďuje záujmy celku nad záujmami jednotlivca.. presne tomu sa to bohužiaľ podobá. Verím, že intelektuálne tohto Ministerka nie je súčasťou.. ale verbálne prispieva k tejto atmosfére. A najhoršie je, že si to zrejme ani neuvedomuje.

 

Šanca pre nového Generálneho prokurátora

Možnosť trestnoprávnych konzekvencií už odštartoval trestným stíhaním nový GP, ktorý pôvodne zrejme nedostal kompletné informácie a má teraz šancu ukázať akým GP bude. V prospech spravodlivosti a naopak v neprospech Ministerstva hovorí fakt, že ako jediný nehlasovali za nového Generálneho prokurátora práve poslanci Za ľudí. Toto bude politicky dôležitý moment vyšetrovania a nič nestojí v ceste riadnemu prevereniu aj udalostí, ktoré predchádzali tomuto momentu.

Osudy predsedov po predčasných voľbách

01.10.2023

Preferečné hlasy a prekrúžkovaný kandidáti zamiešajú po každých voľbách silové pozície jednotlivých skupín/frakcií každej politickej strany. Tieto voľby nebudú výnimkov a napriek úspechu v podobe účasti v parlamente výsledky SNS a SAS napovedajú, že predsedovia týchto politických strán budú mať na najbližšom sneme prinajmenšom zdatného vyzývateľa. [...]

§ 3 6 3 a RF v ohro(vä)zení

21.01.2023

Generálny prokurátor („GP“) svojim posledným rozhodnutím o zrušení trestného stíhania M.B. vyprovokoval prezidentku k podaniu návrhu na posúdenie ústavnosti §363, na základe ktorého vstupuje GP do trestného konania ešte pred podaním obžaloby. Eduard Heger počas posledného roku v snahe zamaskovať chaos vo vláde neustále opakoval, že „nie je dôležité ako sme to [...]

Rituálna obeť „mŕtvoly“ neobstojí

14.03.2021

Matovičovci povedali, že urobia všetko proti pádu vlády.. to, že tieto slová myslia „vážne“ potvrdili v piatok keď sa postupný odchod Ministra zdravotníctva v podobe niekoľkých mesiacov zmenil na hodinovú výpoveď. Premiér opäť nepochopil alebo lepšie povedané nechcel pochopiť situáciu a sústredil sa na „čo“ namiesto „ako“. Minister [...]

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

eriks

erikst.blog@gmail.com

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 31275x
Priemerná čítanosť článkov: 3475x

Autor blogu

Kategórie