Založ si blog

Rituálna obeť „mŕtvoly“ neobstojí

Matovičovci povedali, že urobia všetko proti pádu vlády.. to, že tieto slová myslia „vážne“ potvrdili v piatok keď sa postupný odchod Ministra zdravotníctva v podobe niekoľkých mesiacov zmenil na hodinovú výpoveď. Premiér opäť nepochopil alebo lepšie povedané nechcel pochopiť situáciu a sústredil sa na „čo“ namiesto „ako“. Minister zdravotníctva bol už niekoľko mesiacov „politickou mŕtvolou“, ktorú si Matovič niesol na svojom chrbte presne pre tento typ situácie…

Sulík túto hru pochopil až veľmi neskoro, buchol po stole a povedal, že končí. Z komunikácie členov SAS na sociálnych sieťach taktiež vyplýva koniec účasti strany v tejto vláde. Napriek tomuto záblesku racionality a sebareflexie ukázalo „Memorandum o dobrom vládnutí“, dokument, ktorý ešte nikto ani nevidel, mentálny svet šéfov dvoch menších koaličných strán a poukazuje okrem iného aj na ich politickú nekompetentnosť.

 

Všetko je o načasovaní

Zdá sa, že Sulík je v historických okamihoch buď smoliarom alebo len nemá potrebné inštinkty pre rozhodujúce politické chvíle a kroky. Pred každými voľbami má personálne rozvraty a napriek jasným sekom v rámci strany, dobrému manažmentu a dobrým preferenciám vo volebných rokoch, práve tieto rozhodujúce momenty odsúvajú SAS po každých voľbách na perfériu politickej potrebnosti. Ak je pravda, že dvom menším stranám, ktoré úplne destabilizovali a paralyzovali vládu v čase historicky najväčšej krízy stačil zdrap papiera a odchod politickej mŕtvoly(pričom bývalý minister zdravotníctva mal vraj prebrať post predsedu zdravotníckeho výboru) nesú tieto dve menšie koaličné strany plnú zodpovednosť za nedotiahnuté epidemiologické opatrenia spred dvoch týždňov… a do toho sa v prípade ich odchodu matovičovci zahryznú úplne naplno.

 

Kto teda chce predčasné voľby?!

Predčasné voľby sú v prvom rade politickým rozhodnutím, pri ktorom je potrebná politická vôľa.. otázkou je, či táto vôbec existuje.

Smer ich nechce lebo vie, že čím dlhšie bude táto partia vládnuť, tým silnejší budú a pri množstve komunikačných lapsusov hlasistov môžu byť čiernym koňom nasledujúcich parlamentných volieb.Hlasisti taktiež vládnuť nechcú lebo vedia, že Slovensko čakajú roky ekonomickej chudoby, bolestivých „reforiem“ a z toho vyplývajúceho sociálneho napätia.

ĽSNS sa musí po personálnom rozpade stabilizovať a potrebuje každý jeden deň navyše. Rovnaká situácia je v strane Za Ľudí.

SME-Rodina je na hranici zvoliteľnosti a napriek tomu, že zrejme ostane na tejto úrovni nechce mať po predčasných voľbách menej žetónov.

SASka si myslí, že si dokáže udržať dvojciferný výsledok ale práve pozičnými pochybeniami, nerozhodnosťou a nečitateľnosťou prichádzajú o étos zdravého sedliackeho rozumu… samy zrejme nevedia kam skôr.

Prečo je teda OĽANO jedinou stranou, ktorá si rekonštrukciou alebo predčasnými voľbami môže pomôcť?

 

Možnosti pre OĽANO

Súčasná vládna zostava je neudržateľná. Vie to aj OĽANO a má len dve možnosti. Prvou je rekonštrukcia vlády, ktorou okrem možnosti obnovenia dôvery voči štátu dokáže „odpáliť“ aj referendum o predčasných voľbách nakoľko transparentnou komunikáciou možno povedať, že „podpisy na petičných hárkoch resp. výsledok referenda bol proti Matovičovej vláde.. táto tu už nie je a teda samotné referendum je považované za irelevantné„.

Predčasné voľby OĽANO oslabia ale nezničia. OĽANO je v prieskumoch stabilizované na veľmi vysokom čísle a po krátkej kampani by ešte mohlo odobrať niektorých voličov SASky prípadne Za ľudí.. sadnúť si opäť do opozície a spustiť zabehnutý cirkus. Lebo to je jediné, čo v tejto zostave dokážu. Lebo to je jediné, v čom tejto krajine aj reálne pomôžu.

Osudy predsedov po predčasných voľbách

01.10.2023

Preferečné hlasy a prekrúžkovaný kandidáti zamiešajú po každých voľbách silové pozície jednotlivých skupín/frakcií každej politickej strany. Tieto voľby nebudú výnimkov a napriek úspechu v podobe účasti v parlamente výsledky SNS a SAS napovedajú, že predsedovia týchto politických strán budú mať na najbližšom sneme prinajmenšom zdatného vyzývateľa. [...]

§ 3 6 3 a RF v ohro(vä)zení

21.01.2023

Generálny prokurátor („GP“) svojim posledným rozhodnutím o zrušení trestného stíhania M.B. vyprovokoval prezidentku k podaniu návrhu na posúdenie ústavnosti §363, na základe ktorého vstupuje GP do trestného konania ešte pred podaním obžaloby. Eduard Heger počas posledného roku v snahe zamaskovať chaos vo vláde neustále opakoval, že „nie je dôležité ako sme to [...]

Riadený vládny puč sa začal

03.03.2021

3.3.2021 sa zápiše do Slovenských dejín ako začiatok konca Igora Matoviča v kresle premiéra. Nie nekompetentnosť, nie amaterizmus, nie infantilnosť, nie kvôli štýlu komunikácie.. väz mu zlomil Sputnik. Sputnik, ktorý vedci, lekári, odborníci a bežní občania privítali s otvorenými rukami. Sputnik, ktorý zachráni tisíce životov a Sputnik, ktorý mal zachrániť pád [...]

APTOPIX Russia Ukraine War

List z Charkova: Ako sa žije v tme?

28.03.2024 18:00

Po masívnych raketových útokoch žije Charkov zväčša v tme, no ja sa aj tak usmievam. Možno už len nevládzeme plakať.

1. netradicny porod Krompachy

Zámena pacientiek v pražskej nemocnici viedla u jednej k potratu

28.03.2024 17:47

Zamestnanci nemocnice nedodržali interné predpisy a lekári preto operovali nesprávnu pacientku.

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

FTX Bankman Fried

Zakladateľ kryptomenovej burzy FTX ide na 25 rokov do väzenia, klientov obral o 10 miliárd dolárov

28.03.2024 17:13, aktualizované: 17:41

Americká justícia označila prípad za jeden z najväčších podvodov v americkej histórii.

eriks

erikst.blog@gmail.com

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 31165x
Priemerná čítanosť článkov: 3463x

Autor blogu

Kategórie