Riadený vládny puč sa začal

3. marca 2021, eriks, Politika

3.3.2021 sa zápiše do Slovenských dejín ako začiatok konca Igora Matoviča v kresle premiéra. Nie nekompetentnosť, nie amaterizmus, nie infantilnosť, nie kvôli štýlu komunikácie.. väz mu zlomil Sputnik. Sputnik, ktorý vedci, lekári, odborníci a bežní občania privítali s otvorenými rukami. Sputnik, ktorý zachráni tisíce životov a Sputnik, ktorý mal zachrániť pád preferencií premiérskej strany.

Vláda Matovič I.

Intenzívna viac ako dva týždne trvajúca kampaň naprieč mediálnym priestorom proti Igorovi Matovičovi nepomohla v priznaní si chyby a následnom odstúpení alebo vyvodení zodpovednosti voči Ministrovi zdravotníctva. Tak, ako lipol Róbert Fico na Kaliňákovi a kvôli neskorému odchodu prišiel aj o premiérsku stoličku.. podobný osud zastihne aj Matoviča.

Napriek tomu, že predstavitelia vlády žijú v paralelnej realite a spravili nespočetné množstvo chýb Sputnik sa nikdy nemal stať poslednou kvapkou v pohári. Práve táto „posledná kvapka“ dáva Matovičovi šancu na prežitie v ďalších regulérnych alebo predčasných voľbách. Bývalý premiér sa môže začať sústrediť na vytvorenie nového nepriateľa, na geopolitický súboj východu a západu resp. jeho opätovnému „precitnutiu“. To sú zlé správy aj pre Kotlebu nakoľko bude jeho rybník vyprázdnený, práve kvôli tomuto preorientovaniu sa Igora Matoviča.

 

Rekonštrukcia vlády

Prezidentka, Sulík a Remišová koordinovane dnešným dňom spustili mechanizmi pádu a následnej rekonštrukcie vlády. Vypovedaním poslušnosti týchto dvoch koaličných strán stratila Matovičova vláda väčšinu a začína sa agitácia „príčetných“ ľudí v poslaneckých kluboch OĽANO a SME RODINA.

Otázka, či bude mať vyššie uvedený trojzáprah dostatok síl je viac ako otázna. Nepravdepodobnosť toho, že Matovič ostane v úzadí a bude robiť naprieky týmto snahám je viac ako zrejmá a nenávisť medzi Remišovou a Pellem zabraňuje vstupu opozičného prvku do tejto zamýšlanej rošády.

Cui bono? Komu to vyhovuje? V prieskumoch nabitým stranám ako HLAS, SAS a PS nakoľko je očividné aká koalícia nás čaká po ďalších voľbách.

 

Róbert Fico upozorňoval na nebezpečnosť neriadeného pádu vlády. Trojzáprah jeho hlas vypočul.